Mentoring

Wilt u of een collega van u zich verder ontwikkelen door meer kennis en vakmanschap op te bouwen? Tegenwoordig wordt hiervoor steeds vaker de hulp ingeroepen van een ervaren mentor of adviseur. Deze 1 op 1 begeleiding werkt doorgaans snel en efficiënt.

Een mentor is iemand van binnen of buiten de organisatie met voldoende kennis en ervaring om u of een collega van u te begeleiden bij zijn of haar ontwikkeling. In eerste instantie werd mentorschap ingezet bij het begeleiden van nieuwe medewerkers. De laatste jaren is duidelijk geworden dat mentorschap in elke fase van iemands loopbaan waardevol is.

Voor wie?

Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en bereid is om daar moeite voor te doen.

Voorbeelden van mentoring

Een medewerker die:

  • groepsleider of manager geworden is en daarin begeleid wil worden.
  • beter wil communiceren met klanten en collega's.
  • voor het eerst functioneringsgesprekken gaat voeren.
  • zich wil oriënteren voor een volgende stap in zijn loopbaan.
  • wil leren om te gaan met klachten.

Inhoud Mentortraject

In het eerste gesprek bepaalt u samen met uw mentor of het voldoende klikt. Ook bepalen we het doel van het traject. Wat wilt u bereiken en wanneer is het traject succesvol? De mentor bepaalt of hij/zij capabel genoeg is om u te begeleiden. Alleen als dat het geval is en u allebei verder willen wordt het traject gestart.

Afhankelijk van de situatie kunt u werken aan uw kennis en vaardigheden. Soms is het nodig om in te zoomen op andere dingen zoals uw soft skills, factoren die uw motivatie beïnvloeden en uw normen en waarden. Het kan ook nodig zijn om expertise van een derde persoon in te zetten, bijvoorbeeld een ervaren collega van u. Flexibiliteit en maatwerk in het traject is belangrijk. De mentoren van Cotea worden ook gezien als klantbord en als spiegel.

Soms krijgt u opdrachten mee voor thuis zodat u tussen de gesprekken ermee doorgaat.

Heeft u vragen of wilt u met iemand van ons praten over Mentoring? Laat het ons weten. Contact

Kwaliteit

Cotea heeft verschillende mentoren, mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Alle mentoren hebben hun eigen expertise opgebouwd door het volgen van opleidingen en door hun ervaringen door de jaren heen bij vaak verschillende organisaties. Alle mentoren van Cotea zijn gemotiveerd en oprecht geïnteresseerd in de ontwikkeling van hun cliënten en van hun zelf. Het mentorschap is een verrijking voor zowel de cliënt als de mentor.

De mentorenvan Cotea hebben zich verplicht om te werken volgens de Internationale Ethische Code (IEC) voor coaches en mentoren. Deze code kunt u via deze link openen: Ethische Code.

Kosten

De kosten van mentoring hangen af van het niveau van de mentor waar u voor kiest. U kunt kiezen voor een bedrag per uur, een bedrag per gesprek, of een bedrag voor een traject.

Mentoren aangesloten bij Cotea


Specialicaties

Business Development, Bedrijfsvoering, Laboratorium, Chemie, Management, Kwaliteit, ICT (bestuurlijk), Milieu en Veiligheid

LinkedIn profiel: klik

Klik op mijn naam voor mijn volledige profiel: John Braam

Senior MentorSpecialicaties

Leren, ontwikkelen en opleiden van operationeel personeel, (proces)techniek, chemie, kwaliteit, (voedsel)veiligheid, productieleiding, bedrijfskunde, 702010, lean.

LinkedIn profiel: klik

Klik op mijn naam voor mijn volledige profiel: Hugo Oord

Medior Mentor